facebook google+ youtube

Támogatjuk a sport ifjú mestereit

7.01.2016. Wywiad z Tymkiem i jego wspaniałymi Rodzicami w TVP2

 

TÁMOGATJUK A SPORT IFJÚ MESTEREIT
A motorsportok egyre népszerűbb látványosságok Lengyelországban és a világon. A dinamika, váratlanság, valamint egy nagy adag adrenalin okozza, hogy tömegek látogatnak ki a versenyekre, valamint a média is élénken érdeklődik irántuk.
A fiatalok, felnézve az olyan tekintélyekre, mint Hołowczyc, Kubica, Giermaziak, Błażusiak, Kościuszko, vagy Adam Małysz a karrierjüket a gokarttal kezdik.
A gokart sportot általánosan a motorsportok többsége előszobájának tekintik, azonban ahhoz, hogy egy versenyző versenyeken tudjon indulni, csaknem ugyanolyan technikai háttérre van szüksége, mint a komoly versenysorozatoknál.
TYMEK KUCHARCZYK
Fiatal, mert alig nyolc éves versenyző Łodygowicéből, egy Żywiec közelében fekvő településről, a kalandját a gokarttal 2010-ben kezdte terem versenyekkel Tychyben, az apja Maciej felügyeletével, aki évekkel korábban maga is indult autóversenyeken. Később, 2011-ben eljött az első edzések ideje hivatalos pályákon Lublinban és Gostyńban, valamint az indulásoké a lengyel gokart bajnokság futamain, Stary Kisielinben. 2012 végén Tymek megnyerte a cseh gokart bajnokság utolsó futamát, ami az előző versenyek jó eredményeivel együtt az ezüstérmes helyre volt elég neki az Easykart 50 kategóriában a 23 minősített versenyző között. Érdemes hozzátenni, hogy a lengyel fiú ezt az eredményt alig 6 éves korában érte el.

Ezután jöttek az indulások a Rotaxa kupában, lengyelországi, ausztriai és magyarországi pályákon. Végül az idén, az első szezonjában az Academy Champion Kart Seriesben az olaszországi bajnoksági helyezéssel rendelkező Kucharczyk kiharcolta magának a második helyet a Baby Academy kategória végső osztályozójában. Végül is olasz bajnoki címet csak Robert Kubica harcolt ki.
Az idei szezonban az olasz RB Racing Kart Technology csapatának vezetői a lengyel fiúnak a magasabb WSK versenykategóriába nevezését javasolták..